„… Една идея е велика, когато носи нещо, което е велико за развитието на другите…“


За какво е необходимо да подготвим себе си и децата си?
Какви умения ще са необходими на детето, за да разбере какво се случва около него, да си намери работа и да се ориентира в лабиринта на живота?
НУЖНО ЛИ Е ДА СЕ УЧА ДА БЪДА ПРЕДПРИЕМАЧ, КОГАТО ИСКАМ ДА СТАНА ЛЕКАР ИЛИ АРТИСТ?

Често децата и младите хора ни задават този въпрос. Дали е нужно да развиваме предприемача в себе си, когато искаме да поемем в професионално направление далече от бизнеса?Отговорът ни категорично е ДА! За нечия изненада или пък за разсейване на съмненията ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО съвсем не е само бизнес, пари и костюми.

Пътят, който следва да извървим, за да получим „титлата“ ПРЕДПРИЕМАЧ е дълъг, изпълнен с предизвикателства и много работа. Работа, която започва първо от самия себе си. Да си предприемач е нужно да притежаваш качества, развитието на които изисква усърден труд и последователност.Живеем в свят с равни възможности за всички. Мнозина ще отхвърлят това твърдение. 

Преди да говорим за резултатите и постиженията, които другите имат, а ние не, нека се замислим какво правим ние и какво правят те? Мнозина биха казали: „Аз учих достатъчно. Имам дипломи и сертификати.“. 

Всъщност какво знаем от многото учене? Научихме ли правилата на живота? Знаем ли как ние да изненадваме обстоятелствата, вместо те нас? Някъде обучаваха ли ни на това? Не! Често чуваме, че живота е най-добрия учител. А той живота е и за живеене, а не само за учене?

В MiniBoss & BigBoss Business School ние обучаваме и подрепяме децата и подрастващите как да развият умението да живеят пълноценно, в удовлетвореност и стремеж. Да развият онези качества, които ги подкрепят да разгърнат потенциала си, когато стартират професионалния си живот независимо от професията, която ще изберат - дали харизматичен ТВ водещ или търговски посредник, лекар, инженер или преуспял бизнесмен. Полезни ли са качествата и уменията на ПРЕДРИЕМАЧА, ако всъщност сме родени за ПОЖАРНИКАР например?

Ситуациите, в които попадаме в живота не са класифицирани нито по нашия социален статус, нито по професията, която практикуваме. Често сме изправени пред аналогични казуси. Кой и как би се справил? Често имаме сходни с други хора качества и степента им на развитие определя резултата. 

Ние обучаваме не само на това как се печелят пари, а и как се развиват собствените ресурси и се придобиват нови. Печалбата не като цел, а като естествен резултат от положените усилия.Удовлетворението, получено от успеха е винаги равно на труда, който си положил.
Прекалено бързаме, за да се бавим! Времето ни е ограничено!А на каква възраст започваме да възпитаваме лидерски умения?

Как в MiniBoss & BigBoss Business School насърчаваме това?Програмата на  MINIBOSS е проектирана за 8 години. Това са 8 курса, които децата посещават в събота или неделя. През тези 8 години те се запознават със следните предмети: бизнес, предприемачество, микроикономика, макроикономика, семейна икономика, управление на таланти, психология на личностния растеж, изграждане на екип, етика, естетика, дипломация, философия, ораторство, умения за презентиране. В MINIBOSS едновременно с теорията децата започват и да практикуват. 
Всяка година те получават теория в бизнес игри, майсторски класове и други интерактивни модули, а успоредно с това и управление на проекти и създаването на собствен бизнес от генериране на идеята до реализация.Децата се учат да създават социални и бизнес проекти, да ги развиват, да ги реализират до етапа на печалба. 

След което работейки в екипи имат възможността да представят и защитят своите идейни проекти на StartUp форум, а после и реалните прототипи или стартиран бизнес на национални и световни първенства по предприемачество. Там те представляват не само себе си и своя екип, а и страната си. Една от целите на предлаганото обучение е да даде самочувствие на децата, че техните идеи са важни и могат да се реализират.Програмата на  BIGBOSS е проектирана за 5 години. Това са 5 курса, в които са включени обучение по основи на предприемачеството и управлението на бизнеса, макро и микроикономика, маркетинг и HR, ораторски и презентационни умения, основи на бизнес преговори и етикет, основи на комуникацията и networking, създаване на собствени бизнес проекти, избор на професия, път и стратегия за самореализация.

Обучението и проектите и в двете програми са екипни, като участниците не се предпазват от "провали", а се оставят да се учат от грешките си. Важно е децата да задават въпроси, да знаят и да търсят какво искат, за да могат да вземат правилни решения за своето бъдещо развитие и в крайна сметка да са щастливи.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL е стълба за развитие.

BE A BOSS! Присъедини се към нас! Заедно е по-забавно…

Научете повече за нас, като се запишете за събеседване на контактите по-долу.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL
гр. София, ул. Искър 19, офис 6
гр. Варна, ул. Братя Шкорпил 26а, офис 16-17










MINIBOSS GLOBAL

ON-LINE TELEVIDENIE

Online store MINIBOSS