Тайната на вечната младост


"Тайната на вечната младост е да се учи всеки ден нещо ново."
Солон
Живеем във време, в което има много възможности. Всичко се движи стремглаво напред - медицина, технологии и др. Това ни дава основание да мислим, че един ден може би ще е възможно на 50 години, да изглеждаме като на 20. Вероятно ще е така.

Каква обаче е тайната на вечната младост?
Тук няма да стане въпрос за хиаулорон, ботокс и естетична хирургия. „Тайната на вечната младост е всеки ден да учим по нещо ново“–Солон е казал това преди много векове и то важи с пълна сила и днес. Все повече осъзнаваме, че ученето вече не се заключва само между страниците на дебелите книги. Ученето не означава единствено трупане на знания и актуализиране на информацията, която ни е нужна. Ученето вече е многопо-широкоспектърно понятие.

Знаем, че за да се поддържаме млади, е необходимо да полагаме грижи за себе си. Много се говори за товаколко е важно да се храним здравословно, да приемаме много течности, да се грижим за добрата си физическа форма или казано кратко да бъдем физически здрави. Това е единият аспект на удължаването на младостта–физическия.

Как да се поддържаме млади на ниво ум, емоции, душа? Популярна е крилатата фраза: „Здрав дух в здраво тяло“.

Как се грижим за духа, за ума и нашето вътрешно Аз, за да останем по-дълго време млади?Тук също е нужно даполагаме грижи. Споменахме динамичните промени, а ние като част от тях е необходимо да ги следваме. А как ги следваме –като се учим всеки ден, променяме се и ние. Как да учим, за да поддържаме млад нашия мозък? Необходимо е ежедневно да го провокираме да работи и това е изключително полезно както за неговото състояние, така и за нашите резултати.

Учене и действие -това е елексирът на младостта.

Един от най-ефективните методи за грижа за мозъка е да го караме да мисли извън стандартите. Да се поставяме в ситуации изискващи нетипични решения и подходи. Да усвояваме постоянно нови навици, чрез последователност, постоянство и действия. Това дава заряд на нашия мозък и го подхранва. Ако за физическата младост е нужно да изглаждаме бръчките, то за мозъка ние препоръчително да ги създаваме. В процеса на ежедневната ни работа ние усвояваме нови знания чрез опит и преживяване, които поддържат мозъка млад. Ученето през целия живот за мнозина е неясно схващане. Често го отнасят изключително до тези хора, които се определят като интелектуалци, свръх амбициозни и такива, чиято професия изисква постоянно трупане на нови знания. Това е неточно и непълно разбиране. Различни научни изследвания доказват, че е необходимо да учим през целия си живот, за да сме не само умни, а и за да се поддържаме млади.

Не оставяйте мозъка си да се „отпусне удобно“ в главата ви!

Мозъкът се нуждае от ежедневна работа, задачи, предизвикателства, за да е в добра форма.

Тайната на младостта е тясно свързана и с други, невидими части от нас. Емоционалният заряд и отношението ни към самите нас, също имат значително влияние. Положителната нагласа към живота, любовта и приемането са добродетели, които „изглаждат бръчките“ от душите ни и ни правят млади за по-дълго време. Грижата и развитието на тези добродетели, създават нашата вътрешна мотивация да действаме, да създаваме, да бъдем.

Баланс във всичко е един от водещите закони в живота и тук също действа. Трудно ще бъдем физически визуално млади, ако не полагаме грижа за вътрешната си красота, както и обратното.

Предприемачеството има значение и тук, както в останалите области на живота. Няма универсален начин за грижа за младостта. За всеки действа различна „козметика“. Необходимо е да развиваме индивидуално своя подход към ученето, действието, емоционалния си свят. Начините са много и са различни и всеки има своите, за да бъде ефективен. Важно е също и как се чувстваме докато правим всичко това -важно е удоволствието и удовлетворението от това, което сме избрали да правим.

Основно качество на Предприемача е да умее да открива и прилага подходящите методи, за подходящите ситуации.

Човек ражда ли се готов „Предприемач“ ?

Учените казват, че само 2% от населението имат вродени предприемачески способности, но при останалите тези умения могат да бъдат развити в по-голяма или по-малка степен.

Решение предлага образователната програма на MiniBoss & BigBoss Business School, където чрез прилагането на методика, чиято цел е „трениране“ на мозъка, изграждането на стабилен емоционален свят, създаване на навици, развитие на уменията на Предприемача да разпознава и сам да създава подходящите методи за съответните ситуации. Това е начин да подкрепим своите деца да израстват с ясна визия за грижа към себе си и отношение към света, по начин който ги подкрепя да бъдат и да се чувстват млади и на 100 години.

Младостта не се определя от възрастта, а от отношението към себе си и живата.

Учи, действай, обичай и бъди млад!

Известно е, че когато човек се занимава с това, което му харесва, с това, което обича, тогава всъщност той не работи, той се радва на живота и също така получава и доходи.

Обучението в предприемачество от ранна възраст полага основите на самоувереността, развива способността за поемане на рискове и поемане на отговорност, развива у децата уменията, които са необходими, за да могат сами да създават своето бъдеще.

Как MINIBOSS & BIGBOSS Business School подкрепя децата и подрастващите в развитието на предприемачески умения ? Програмата на MINIBOSS е проектирана за 8 години. Това са 8 курса, които децата посещават в събота или неделя. През тези 8 години те се запознават със следните предмети: бизнес, предприемачество, микроикономика, макроикономика, семейна икономика, управление на таланти, психология на личностния растеж, изграждане на екип, етика, естетика, дипломация, философия, ораторство, умения за презентиране.

В MINIBOSS едновременно с теорията децата започват и да практикуват. Всяка година те получават теория в бизнес игри, майсторски класове и други интерактивни модули, а успоредно с това и управление на проекти и създаването на собствен бизнес от генериране на идеята до реализация.

Децата се учат да създават социални и бизнес проекти, да ги развиват, да ги реализират до етапа на печалба. След което работейки в екипи имат възможността да представят и защитят своите идейни проекти на StartUp форум, а после и реалните прототипи или стартиран бизнес на национални и световни първенства по предприемачество.Там те представляват не само себе си и своя екип, а и страната си.

Една от целите на предлаганото обучение е да даде самочувствие на децата, че техните идеи са важни и могат да се реализират. Програмата на BIGBOSS е проектирана за 5 години. Това са 5 курса, в които са включени обучение по основи на предприемачеството и управлението на бизнеса, макро и микроикономика, маркетинг и HR, ораторски и презентационни умения, основи на бизнес преговори и етикет, основи на комуникацията и networking, създаване на собствени бизнес проекти, избор на професия, път и стратегия за самореализация.

Обучението и проектите и в двете програми са екипни, като участниците не се предпазват от "провали", а се оставят да се учат от грешките си. Важно е децата да задават въпроси,да знаят и да търсят какво искат, за да могат да вземат адекватнирешения за своето бъдещо развитие и в крайна сметка да са щастливи.

Когато спреш да учиш, започваш да умираш" е казал Айнщайн ...

А вие продължавате ли да учите?

Какво е това, от което кръвта ви кипи и ви кара да искате да надграждате още и още? В каква посока бихте искали да продължите да се развивате?

MINIBOSS&BIGBOSSBUSINESS SCHOOL е стълба за развитие.

Научете повече за нас, като се запишете за събеседване на посочените контактите!

MINIBOSS GLOBAL

ON-LINE TELEVIDENIE

Online store MINIBOSS