Инвестирай в най-важния ресурс


„Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го как да лови риба и ще го нахраниш за цял живот.“
Лао Дзъ

Живеем във време, в което трупането на ресурси е превърнато в главен стремеж у човека. Консуматорското общество налага да купуваме и потребяваме постоянно. Това от своя страна изисква непрекъснато разпределяне на финансови средства, за да удовлетворяваме исканията си. Желанията и потребностите ни са неограничени. Ние постоянно можем да купуваме и това да не ни омръзне никога. Да обаче, потребностите са безгранични, а ресурсите са ограничени.

Как тогава да набавяме още и още пари, за да придобием следващото нещо, без което сме преценили, че не можем? Нужно е да инвестираме, за да имаме възвръщаемост на средствата. Да генерираме допълнителен доход от направената инвестиция. И да отговорим на комерсиалната си нагласа към живота. Често някой казва: „Аз нямам нужда от много“. В същото време, повечето хора биха искали хубав дом, по-нов автомобил, атрактивни дестинации за почивка.

Според последните тенденции спрямо ситуацията, в която се намираме и промените следващи капана наречен „Корона“, говори се, че едни от най-сигурните инвестиции са в злато и застрахователни фондове. Може би е така. Кой гарантира тези най-добри опции за инвестиции? До кога точно ще е оптимален вариант да инвестираме по този начин? Ако в същото време сме лишени от вътрешна смелост да вложим ресурсите си, независимо какви са, защото нямаме лична увереност, как да печелим тогава?

Нека започнем да инвестираме в себе си! Днес има неограничени възможности за това. Възвръщаемостта е гарантирана, няма риск в този вид инвестиция и е високо ликвидна.

Собствените ни вътрешни ресурси по-трудно могат да бъдат подложени на риск и спекула. Влагайки време и усилия да развиваме своите умения, да трупаме знания и опит, ние набираме капитал. Не след дълго сме придобили по-висока квалификация, развили сме нови умения, добавили сме стойност към себе си.

Дипломите имат значение, но личния опит и практически преживявания дават много повече знания, от тези засвидетелствани със сертификат. В момента, когато осъзнаем, че себеразвитието и придобиването на способности е най-важния ресурс, с който можем да разполагаме и оперираме, то със сигурност ще имаме желание да започнем да инвестираме средства, за да актуализираме образованието си постоянно.

Най-добрата инвестиция е да държим себе си „ликвидни“. Да можем да „продаваме“ знанията и уменията си на висока цена и тогава печалбата е най-естественото следствие. Зрелият човек знае, че по-разумно е да вложиш средства в обучение, защото това е начин да получиш полза от тези средства, във времето да си ги възвърнеш с печалба, отколкото да трупаш вещи на тавана.

Образованието не бива да се разглежда като нещо, което е задължително да имаме, защото се налага. Без образование също се живее. То се превръща в необходимост, ако нагласата за живота е да се живее, а не просто да ни се случва. Когато откриваме нови знания за себе си, развиваме умения и търсим възможности, живеем живота си с цел и посока. Когато изградим устойчива ценностна система, широкообхватен човешки мироглед и развием множество способности у личността си, това дава светлината по пътя ни.

Тази светлина ни води напред и отваря врати към непознати светове и възможности. Инвестицията в собственото ни развитие, инвестицията в образованието на децата ни е най-восоко ликвидната инвестиция в бъдещето на планетата ни. Ако успеем да подкрепим децата си да растат с идеята, че себеразвитието е първата стъпка към успеха, то това е и нашия първи успех като възрастни и родители.

В тази посока е насочил енергията си екипа на иновативната образователна програма MiniBoss & BigBoss Business School. Интерактивно обучение насочено към развиване на потенциала, генериране на опит, развиване на предприемачески начин на мислене. Това е първата високодоходна инвестиция, която можем да направим, за да гарантираме щастливо и успешно бъдеще за детето си.

Научете повече за нас, като ни потърсите на контактите по-долу.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL

гр. София, ул. Искър 19, офис 6
гр. Варна, ул. Братя Шкорпил 26а, офис 16-17


+359 883 77 88 90
bulgaria.miniboss@gmail.com
https://varna1.miniboss-school.com/
https://sofia.bigboss-school.com/
https://www.facebook.com/miniboss.varna
https://www.facebook.com/bigboss.sofia












MINIBOSS GLOBAL

ON-LINE TELEVIDENIE

Online store MINIBOSS